Residentiële installaties


Elektrische installaties in nieuwbouw en renovatie

artikel__0005_elektrische_instalatie_residentieel.jpg

Wij verzorgen de volledige elektrische installatie van zowel kleine verbouwingen als volledige verkavelingprojecten, van eenvoudige schakelingen tot complexe gebouwenautomatisatie.
In deze sector bestaat ons klantenbestand vooral uit particulieren en bouwbedrijven.
Bouwen of verbouwen ? Wij voorzien uw bouwproject van een elektrische installatie conform de huidige wetgevingen. De positie van de schakelaars, stopcontacten, e.d. … wordt vooraf met u besproken. Het merk en type van het schakelmateriaal kan u vrij kiezen.

Verlichting

Verlichting is een belangrijke factor voor het creëren van de gepaste sfeer in uw woning, tuin of handelszaak. Wij begeleiden u graag bij de juiste keuze van armaturen. Standaard of exclusief, klassiek of modern, direct of indirect, halogeen of ledverlichting, … er is keuze uit verschillende gerenommeerde merken. Indien gewenst wordt er een lichtstudie uitgewerkt voor uw project.

artikel__0012_verlichting_residentieel2.jpg

Domotica

artikel__0004_domotica.jpg

Domotica is een centraal systeem die de huiselijke technologieën regelt met als doel de levenskwaliteit en het goed gevoel van de gebruikers te verbeteren. Daarom is domotica helemaal geen luxe meer, maar een gereedschap voor intelligent beheer.

Met een domoticasysteem kan u alle functies van het huis aansturen en afstemmen op uw levensstijl: verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, alarmen,videofoon, multimedia, huishoudapparaten,… En dit zelfs van op afstand. U verzekert uw veiligheid en vermijdt elke energieverspilling. Met domotica hebt u uw welzijn in eigen handen, zowel vandaag als in de toekomst.

Audio – video – telefonie

Zien wie er aan de deur belt alvorens deze te openen, betekent niet alleen veiligheid. Het zorgt ook voor een extra gemak. We bieden van de basis opstelling tot de geavanceerde toepassingen die gebruik maken van verschillende binnenposten. Voor iedere situatie is er een oplossing :
- Toegangscontrole door middel van badges, vingerafdrukherkenning of codeklavier.
- Het beeld doorsturen naar een TV toestel of computer.
- Het opnemen van beelden en geluiden.
- Het onderling communiceren tussen de verschillende huistelefoons.
- De voordeur openen.
- Het aansturen van verlichting van op ieder binnentoestel.

artikel__0013_videofoon.JPG

Ventilatie

artikel__0010_ventilatie_residentieel.JPG

De huidige EPB norm bepaald dat iedere nieuwbouwwoning moet worden uitgerust met een ventilatiesysteem. Ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en verlengt de levensduur van de woning. Om een goede en comfortabele luchtkwaliteit te verkrijgen is een degelijk geïnstalleerd ventilatiesysteem van groot belang. Wij bekijken samen met u welk systeem C , C+ of D voor u de beste oplossing biedt.

Centraal stofzuigsysteem

Bij een centraal stofzuigsysteem wordt de zuigmotor ergens centraal in de woning geïnstalleerd. Van daaruit vertrekt er een leiding in de muren en onder de vloer naar verschillende aftakpunten in de woning. Vanop elk aftakpunt kan de zuigslang worden aangesloten om te stofzuigen. De grote voordelen hiervan zijn: de grote zuigkracht, minder sleuren, minder lawaai en de vervuilde lucht van de filter kan naar buiten geblazen worden. Dit alles zorgt voor een gezondere leefomgeving.

artikel__0003_centraal_stofzuigsyseem.jpg