Alternatieve energie


Zonnepanelen

artikel__0016_zonnepanelen.JPG

Fotovoltaische panelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ondanks de verminderde steunmaatregelen zijn zonnepanelen nog steeds een interessante investering. U krijgt niet alleen de groene stroom certificaten, maar ook de geproduceerde gratis elektriciteit die u kan verbruiken.

Samen bekijken we de haalbaarheid van het project en berekenen we de terugverdientijd

Zonneboiler

artikel__0015_zonne_boiler.jpg

Thermische zonnepanelen zetten zonlicht om in warmte. Deze warmte kan gebruikt worden voor de productie van warm water, als hulp bij de centrale verwarming of als zwembadverwarming. Een zonneboiler haalt 60 % van de energie uit de zon.

Tevens is er een interessante premie van de netbeheerder. Neem gerust contact op voor verdere informatie.

Warmtepompen

Een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Ze onttrekt warmte uit de grond of de buitenlucht en geeft deze af binnen in de woning. Een warmtepomp werkt elektrisch. In combinatie met zonnepanelen is dit een zeer zuinige verwarming.

Een warmtepomp wordt best toegepast in goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming, lage temperatuurradiatoren of ventilo convectoren. Bij gebruik van gewone radiatoren daalt het rendement van de installatie. Wij kunnen instaan voor de plaatsing van de warmtepomp evenals de vloerverwarming of de radiatoren.

artikel__0006_euronom-warmtepompen.jpg